Sok szülő talán minden nap elgondolkozik azon, hogy mi lenne a legmegfelelőbb, legtökéletesebb módja annak, hogy támogassa gyermekét az élet különböző területein. Az iskolai teljesítmény, a szociális készségek fejlesztése, vagy akár a mindennapi kihívások, és a stressz kezelése mind olyan területek, amelyekre figyelmet kell fordítani. Ilyen lehetőséget kínál a Trükkös Békák Tanoda is, ahol már több, mint 5000 gyermek és szüleik fordultak meg és találtak megoldást apróbb nehézségekre. De miért is választják ilyen sokan ezt a lehetőséget, és milyen hatást gyakorol ez a családok életére? Újabb beszélgetésünk során egy szülővel fedezzük fel, hogyan találtak rá, és hogyan hozott a Tanoda pozitív változásokat a családjuk életébe.

Honnan hallottatok először a Trükkös Békák Tanodáról?

Először egy rádióhirdetésben hallottunk rólatok, majd elkezdtünk követni titeket a Facebookon is. De igazán akkor győződtünk meg arról, hogy érdemes kipróbálni és ez nekünk való, amikor egy másik szülőtől hallottuk a sok pozitív visszajelzést.

Mi fogott meg titeket az első látogatáskor a Tanodában?

Amikor megjelentünk kisfiammal a megfigyelésen, már ott, az első alkalommal éreztük a pozitív energiát és a támogató légkört. A Tanoda csapata, a Tanodavezető és a Tréner is kedves és segítőkész volt, valamint a könnyed, rugalmas hozzáállásuk is nagyon vonzó volt a számunkra. A gyermekem egyből ott akart maradni még a nap hátralevő részére is. Igazi gyermekcentrikus környezet, és a módszer is hasonlóan játékos és könnyednek hangzott már elsőre is.

Miért döntöttek úgy, hogy felkeresik a Tanodát, és mi változott azóta?

A Tanodát akkor, az elején azért kerestük fel, mert észrevettük, hogy a gyermekünknek nehézségei vannak a mozgásban, ami leginkább az óvodai tornaórákon és a különböző mozgásos feladatok alkalmával jelent meg. Ezen kívül nehezen tudott alkalmazkodni a változásokhoz és sokszor volt emiatt “hisztis”. Szerettünk volna neki segíteni, főleg az iskolakezdés előtt, illetve szerettük volna magunkat is fejleszteni a szülői szerepben. Az első alkalommal kaptunk házi feladatot is a foglalkozások mellé, így mi magunk, szülőként is folyamatosan hozzájárulhattunk a fejlődéshez. Ami még nagyon elnyerte a tetszésünket, hogy a foglalkozások heti rendszeressége közben mindig volt lehetőség egyeztetni a haladásról és az újabb fejleményekről. Azóta egyébként sokat javult a gyermekünk kiegyensúlyozottsága, lelki világa, nagyon könnyen vette az átmenetet az óvoda és az iskola között, könnyebben boldogul az iskolában is, és szeret is járni. Iskolába, és a foglalkozásokra is. 🙂

Mit üzennének azoknak a szülőknek, akik még nem döntöttek a Tanoda felkeresése mellett?

Talán azt tudnám nekik javasolni, hogy amint látják, hogy a gyermeküknek nehézségei vannak az iskolában vagy máshol, ne habozzanak segítséget kérni. A Trükkös Békák Tanoda könnyed és játékos foglalkozásai hatékonyan támogatják a gyermek fejlődését, miközben kellemes környezetet teremtenek a gyermekeknek és nekünk, szülőknek is. Én azt tanácsolom, szülő szemmel, hogy próbálják ki, és tapasztalják meg a saját bőrükön minden előnyét. Nekünk bevált! 🙂

Mint láthatjuk, szülőként ahhoz, hogy gyermekünk fejlődéséhez és boldogságához hozzájáruljunk, fontos lépéseket kell tennünk. A Trükkös Békák Tanoda egy olyan hely, ahol a játék és a fejlődés egyesül, ahol a gyermekek megtalálják azt a támogatást és inspirációt, amire szükségük van.

Gyere és legyél te is Trükkös Béka, és fedezd fel a lehetőségeket együtt velünk!