1. Egy könnyed tábor a tanulás jegyében, tanulás nélkül…

Táborunkban célunk, hogy a gyermekek olyan kompetenciákat sajátítsanak el, amellyel képesek lesznek szeptemberben újult erővel kezdeni az iskolában/óvodában. Mindezt olyan könnyed, játékos, kifejezetten gyerekeknek szóló foglalkozások, gyakorlatok, feladatok segítségével, amelyek segítenek kidolgozni a tanulással töltött hónapok alatt felgyülemlő feszültségeket és kellemes élményekkel cseréljük ki ezt a stresszt. A foglalkozásokon elsajátított gyakorlatok, ha nem is teljesen tudatosan, de mindenképpen beépülnek a gyermekekbe, és később biztosan hasznosítani tudják azokat, amikor akadályba ütköznek.

2. Boldog gyermek, boldog szülő…

A nyári szünet igen hosszú idő, szülőnek is, gyermeknek is. Fellazulnak a korlátok, több lesz a szabadidő, előkerülnek a kütyük. A tábor ideje alatt a különböző gyakorlatokkal erősítjük a családi összhang és a kommunikáció területeit, például azáltal, hogy a gyermekek megtanulják, hogyan tudják “visszaállítani” agyukat a különböző típusú képernyőzések után. Igyekszünk megadni a lehetőséget arra, hogy tökéletesen felkészüljön az egész család a békés és zökkenőmentes nyári szünetre.

3. Színes programok…

Általában az első szempont a táborválasztáskor azok a programok. A Trükkös Békák Táborokban ezekből nincs hiány, minden évben változatos, és különböző területeket fejlesztő játékokkal, feladatokkal készülünk. Ami természetesen elmaradhatatlan, az a Trükkös Békák foglalkozás, amiből minden napra jut feladat. Mindig sort kerítünk önismeretet, finommotorikát, kreativitást fejlesztő játékokra, stressz- és feszültségoldó feladatokra, közös meditációra, relaxációra, és közben folyamatosan gyakoroljuk az összpontosítást, eddzük a kitartást, tartjuk a munkatempót. Ezeken kívül pedig minden évben elmaradhatatlan a sok-sok kézműves foglalkozás, a szabadtéri mozgásos csapatjátékok, a csillámtetoválás és az arcfestés is.

4. Minden napra jut valami emlék…

A kézzel foghatatlan hasznos elméleti ajándékok, a sok-sok szeretet és ölelés mellett, a gyermekek mindig kapnak/készítenek olyan is, amit hazavihetnek magukkal és esetleg tudnak hasznosítani, tudnak vele játszani. Az egyik ilyen kézzel fogható emlék, az a tábormunkafüzet, amelyek tartalmazzák a Trükkös Békák foglalkozások anyagait, gyakorlatait. Természetesen a kézműves foglalkozásokon készült tárgyakat is minden kis Békánk örömmel gyűjti. És ami megkoronázza azt az együtt töltött pár napot, azok a Tőlünk megszokott meglepetések, amelyek minden évben mosolyt csalnak a gyermekek és szülők arcára.

Hamarosan, bővebb információról a Tanoda Facebook oldalán olvashattok.

Addig is íme pár kedvcsináló videó az eddigi táborainkból:

Trükkös Békák – Tábortánc 2022 (Try Everything) – YouTube

XI. Trükkös Békák Tábor – Oklevélátadás 2022 🎓 – YouTube

Trükkös Békák – X. Tábor, Összefoglaló (2021) – YouTube