Sok szülő számára ismerős lehet az az érzés, amikor úgy érzi, a gyermekükkel való kapcsolat nem működik olyan simán, mint szeretnék. Azonban, mi történik akkor, ha egy szülő megteszi az első lépést, és segítséget kér egy olyan helyről, ahol nem csak a gyermek, de a szülő is fejlődhet? Erről készítettünk interjút egy Trükkös szülővel, aki azt tapasztalta, hogy a Trükkös Békák Tanoda nem csupán a gyermekének, de a szülő-gyermek kapcsolatuknak is új lendületet adott.

Miért döntöttél úgy, hogy felkeresed a Trükkös Békák Tanodát?

Először is, szeretném megosztani, hogy mindketten, mind a férjem, mind én, nagyon elfoglaltak vagyunk a munkánk miatt. A gyermekeink iskolai teljesítménye kezdett hanyatlani, és én éreztem, hogy valami nincs rendben a szülő-gyermek kapcsolatunkkal sem. A Trükkös Békák Tanoda egy barátom ajánlására került a radarunkra. Azt mondta, hogy ezzel segíthetnek a gyermekemnek fejlődni, miközben mi szülők is részt veszünk a folyamatban.

Mi volt az első benyomásod, amikor megérkeztél a Tanodába?

Az első pillanattól kezdve éreztem, hogy ez egy olyan hely, ahol a gyerekek nem csak jól érzik magukat, hanem fejlődnek is. A Tanodavezető és a Tréner is  olyan lelkes és elkötelezett volt, hogy azonnal éreztem, jó helyen járunk. A gyerekek is szeretik a környezetet, és örömmel járnak minden foglalkozásra.

Milyen változásokat tapasztaltál a gyermeked és a saját életedben a Tanoda látogatása óta?

A legnagyobb változás az, hogy a gyerekeim iskolai eredményei látványosan javultak. De nem csak az oktatás terén történtek pozitív változások. A Tanoda olyan eszközöket adott nekünk, mint szülőknek, amelyek segítségével hatékonyabban tudunk kommunikálni a gyerekeinkkel. Megértjük egymást jobban, és a közös tevékenységek segítségével közelebb kerültünk egymáshoz.

Hogyan látod, hogy a Tanoda segített nektek megoldani a problémákat?

A Tanoda nem csak az iskolai segítséget nyújtotta, hanem a foglalkozások és a közös egyeztetések által, segítettek minket szülőket a hatékonyabb kommunikációban, a kihívások kezelésében. Úgy érzem, hogy a sok munka és erőfeszítés megtette a hatását mind a gyermekem, mind a saját életünkben. Nem csak részt vesznek a foglalkozásokon, hanem olyan értékeket is sajátítanak el, amelyek segítenek nekik a jövőben.

Mi lenne a tanácsod azoknak a szülőknek, akik hasonló helyzetben vannak?

Ha valaki hasonló cipőben jár, biztosan javasolnám, hogy ne féljenek segítséget kérni. A Trükkös Békák Tanoda nem csak az iskolai problémákat oldja meg, hanem támogatja a szülőket is a kihívásokban. És hiszem, hogy a szülői részvétel kulcsfontosságú a gyerekek fejlődéséhez.

 

Ez az interjú reményeim szerint inspirálja azokat a szülőket, akik hasonló helyzetben érezhetik magukat. A Tanoda nem csak a gyerekeknek nyújt segítséget, hanem egy olyan közösséget is teremt, ahol a szülők is támogatva érzik magukat a kihívásokban.