A következő izgalmas nyári témánk az OLVASÁS! 📚

Ha lemaardtál az előző programajánlóról, ide kattintva visszaolvashatod.

Olvasás és idegrendszer

Az olvasásnak számos előnye van a gyermekek idegrendszerére nézve. Fejleszti az agyi kapcsolatokat, segít az empátia és az érzelmi intelligencia fejlődésében, javítja a koncentrációt és a memóriát, valamint csökkenti a stresszt és a szorongást.

Az agyi előnyök közé tartozik az, hogy az olvasás stimulálja a neuronok (idegsejtek) közötti kapcsolatokat, így segít az agy fejlődésében és a kognitív funkciók javításában. Az empátia és az érzelmi intelligencia fejlesztése pedig azért fontos, mert segíti a gyermekeket abban, hogy jobban megértsék mások érzéseit és szükségleteit.

Az olvasás kiváló gyakorlat a koncentráció javításában, hiszen egy könyvben való elmélyülés segít a figyelem összpontosításában és annak megtartásában. Emellett a sokszínű karakterekkel és történetekkel való találkozás segíti a memória fejlődését is.

Olvasás és stresszoldás

Mivel a nyár a lazítás és a pihenés ideje is lehet, az olvasás csökkenti a stresszt és a szorongást, mivel egy kellemes tevékenység, amely kikapcsol és elvonja a gyermekek figyelmét a mindennapi gondokról.

Egy kis könyvajánló a nyárra, korosztályra lebontva:

1. 6-8 éveseknek:

   – “Matild” – Roald Dahl

   – “Micimackó” – A.A. Milne

  • Disney könyvek

2. 9-10 éveseknek:

   – “Harry Potter és a Bölcsek Köve” – J.K. Rowling

   – “A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége” – J.R.R. Tolkien

   – “A kis Lord” – Frances Hodgson Burnett

3. 11-12 éveseknek:

   – “Percy Jackson és az olimposziak” – Rick Riordan

   – “Csillagainkban a hiba” – John Green

   – “Az ezüst nyíl legendája” – Julie Kagawa

A különféle könyvek izgalmas és érdekes történetekkel várják a fiatal olvasókat, miközben fejlesztik az idegrendszerüket, érzelmi intelligenciájukat, kreativitásukat, fantáziájukat.

Jó olvasást kívánunk! ☺️