A módszer kidolgozójáról

 • KEZDETEK

  Seres Helén vagyok, a Trükkös Békák megálmodója, módszertani vezetője. Kineziológiai, majd később fejlesztő tornával kapcsolatos tanulmányaim során fogalmazódott meg bennem az igény egy mozgássor összeállítására.

 • A FELISMERÉS

  Egy olyan mozgássor összeállítását szerettem volna megalkotni, amely a gyermekek készségeit és képességeit segíti kibontakozni. Az érzés, hogy ezzel nekem DOLGOM van Gabriele Ulbrich tanfolyamán (Kineziológia gyermekeknek) vált bennem bizonyossá.

 • TANULÁS

  A kineziológia után az első ismerkedésem a mozgásfejlesztéssel az AKÉTA-val (Alternatív Képességfejlesztő Tanácsadó) kezdődött. Az egy éves képzésen Antal Zsuzsanna szárnyai alatt vált bennem stabillá, hogy új alapokra kell helyezni a Trükkös Békákat. Általa betekintést nyerhettem az Alapozó Terápiába, a nagymozgások fontosságába. Évekig gyógypedagógusokkal, fejlesztő pedagógusokkal, gyógytornászokkal, pszichológusokkal dolgoztam együtt. Megismerkedtem különböző módszerekkel, terápiákkal. Amikor csak tehettem, mentem hozzájuk hospitálni. Talán ezért is van, ha a gyermeket másik módszerrel hatásosabb fejleszteni, akkor azonnal tovább tudom küldeni, vagy kiegészítő terápiának ajánlom. Kulcsár Mihályné Pannika megismertetett – többször is – Delacato módszerével, amit ő tovább is fejlesztett. Itt kristályosodott ki bennem a primitív reflexek jelentősége. Tótszöllősy Tünde révén pedig pont került az i-re a primitív reflexekkel kapcsolatban. Folyamatos belső késztetést érzek a tanulásra, ezért havonta, kéthavonta egy-két hétvégét tanulással töltök, ami vagy kineziológiával, vagy mozgásterápiával kapcsolatos. Mindemellett szabadidőmben az ezzel kapcsolatos könyveket is szívesen bújom.

 • FEJLESZTÉS

  Kipróbálom a mozgássort, a gyakorlatokat gyermekekkel, majd az ő visszajelzésük és szüleik igényei alapján folyamatosan fejlesztem tovább.

 • HÁLÓZAT

  A módszer folyamatosan fejlődik. Minden új érdeklődő és potenciális Tréner jelentkezése örömmel tölt el.

Keressen minket elérhetőségeinken!

Miért a Trükkös békák?

FOGLALKOZÁS
FOGLALKOZÁS
Segítségével biztosítható a gyermekek jobb közérzete. Alkalmazásával sokat javulhat az érzelmi, értelmi és motorikus fejlődésük. Fejleszti a gyermekek mozgáskultúráját és az idegrendszerét.
FEJLESZTÉS
FEJLESZTÉS
A foglalkozások biztosítják az idegrendszer számára, hogy pótolhassa lemaradásait. Ezzel párhuzamosan csökkennek, vagy akár el is tűnhetnek a tanulási nehézségek.
STRESSZOLDÁS
STRESSZOLDÁS
Az ide járó gyermekek képességei nem rosszabbak a társaiknál. A gyakorlatsor olyan komplex, hogy a különböző képességek ennek hatására még tovább fejlődnek.
0
résztvevő
0
foglalkozás
0
tanulással töltött óra
0
elégedett mosoly

GYAKORLATOK