A 2019/20-as tanév csoportfoglalkozásai az alábbiak szerint alakulnak:

 • Ovisok (iskolásra készülünk): Hétfőn 13:15-től
 • Iskolások “nagyok”: Kedden 14:45-től
 • Iskolások “kicsik”: Kedden 15:30-tól
 • Iskolások “vegyes”: Csütörtökön 15:30-tól

Jelentkezz időben, nehogy lemaradj a nyári táborról!

A tábor időpontja:  2020. június 16-19. Keddtől péntekig, 8-12 óra között.

Az értelmi fejlődés alapja a mozgás!

A gyermekek stresszoldó, relaxációs (progresszív relaxáció vagy mesébe épülő vizualizáció), agyféltekék működését összehangoló, finommotorikát fejlesztő, lazító gyakorlatokat sajátítanak el a trénertől. A módszer fejleszti a gyermekek ritmus- és egyensúlyérzékét és rugalmasságát is.

Egyéni foglalkozások alkalmával – amennyiben indokolt, – a gyermek elsajátítja a primitív reflexek kioltásához szükséges mozgássort is. Gyakran előfordul, hogy a gyermek házi feladatot is kap. Célszerű az 5-10 perces feladatot minden nap elvégezni a tartós eredmény érdekében. Ilyenkor kérjük a szülők segítségét. Kisebb gyermeknék azért, hogy vele együtt, neki segítve végezzék a mozgást. Nagyobb gyermeknél azért, hogy legyen egy napi kontroll.

Oktatási programtípusok

HETI FOGLALKOZÁS

Heti rendszerességgel megtartott egyéni vagy csoportfoglalkozás. Itt tanulhatja meg a gyermek a legtöbb trükköt.  Az egyes foglalkozáson más-más gyakorlatokkal és ismétlésekkel teszi a foglalkozásvezető érdekessé az órát úgy, hogy közben a gyermekeket játékos úton fejleszti. A gyakorlatok egyre nehezebbek lesznek, így érdemes folyamatosan járni az órákra. Minden órán végzünk stresszoldó, beindító, fejlesztő, nagymozgásos és lazító gyakorlatokat, majd lezárjuk a foglalkozást egy stresszoldó meditációval.

Egyéni foglalkozások alkalmával szoros együttműködésre van szükség a szülőkkel. Itt a gyermekek gyakran kapnak otthoni mozgást is (5-10 perc), amit a szülőnek célszerű kontrollálni, illetve a gyermeket segítve, vele együtt végezni. Amennyiben nincs meg a szülői támogatás, a foglalkozások hatékonysága nem garantálható.

 • heti 1x 45 perc

 • Egyéni vagy csoportos (max. 10 fő)

 • 6-14 éves gyermekek számára ajánlott

INTENZÍV FOGLALKOZÁS (TRÉNING)

Olyan gyakorlatsort tartalmaz, amit a gyermek 8 órában elsajátít, majd azonnal képes alkalmazni. Érdemes utána ezeket a mindennapokba is beleszőni. Az intenzív foglalkozáson a gyermek kap egy munkafüzetet az általa tanult gyakorlatokkal, hogy otthon is könnyű legyen feleleveníteni a megszerzett tudást. A második napot egy stresszoldó kezeléssel kezdjük. Itt a gyermek elengedheti, vagy legalábbis letehet az őt akkor leginkább nyomasztó problémából annyit, amennyit akkor képes.

Szülők visszajelzései alapján nagy változások is történtek már egy Intenzív foglalkozás után is. Ilyen változás például, hogy az addig magáról keveset beszélő gyermek megnyílt a szüleinek, vagy rendeződött az apa-fia kapcsolat a családban, vagy már nem szorong és akar mindenáron első lenni egy versenyen, vagy már nem fél a sötétben, vagy javult a kapcsolata a testvérével.

Ezt a foglalkozást főleg azoknak a gyermekeknek ajánljuk, akiknél ütközik a heti foglalkozás valami más elfoglaltsággal, valamint feltöltődésként, “turbóként” leginkább a szünetekben (őszi, téli, tavaszi, nyári), amikor már az látszik a gyermeken, hogy nagyon fáradt, kimerült.

 • 2 x 4 órában

 • Csoportos

 • 6-14 éves gyermekek számára ajánlott

NYÁRI TÁBOR

Mit nyújt, mi várható:

– játékos fejlesztés

– rajzolás és finommotorikát segítő gyakorlatok

– önismeretet fejlesztő játékok

– önbizalom növelő gyakorlatok

– stressz- és feszültségoldó gyakorlatok

– szabadtéri mozgásos játékok

– mesék, meditációk

Ami mindenképpen lesz: vidámság, jókedv, elismerés

Az alapgyakorlatokról a gyermekek munkafüzetet kapnak, amit természetesen az addig készített munkákkal a tábor végén haza is vihetnek. Így otthon is lehet használni a gyakorlatokat szükség szerint. A táborban többször lesz arra lehetőség, hogy nagyobb problémákat is elengedjenek.

 • Hétfő – Péntek: 8.00 – 12.00

 • Csoportos

 • 6-14 éves gyermekek számára ajánlott

Keressen minket elérhetőségeinken!