A 2020/21-es tanévben is tervezzük a csoportfoglalkozásokat:

  • Ovisok (iskolásra készülünk)
  • Iskolások “nagyok”
  • Iskolások “kicsik”
  • Iskolások “vegyes”

Célunk, hogy a lehető legtöbb gyermekhez eljusson a Trükkös Békák módszer, ezáltal a gyermekek és családjaik mindennapjai gördülékenyebbé váljanak.

A hozzánk járó gyermekek erősségeit felszínre hozzuk és kibontakoztatjuk, gyengeségeit csiszoljuk. A gyermekek számára az eszköztár élményt nyújt, a szülők számára pedig a “hozzáteszek a gyermekem életéhez” érzést ad. 

Célunk, hogy a szülők szívesen és elkötelezetten hozzák gyermekeiket a foglalkozásra és a gyermekek szeressenek és akarjanak hozzánk járni és boldogan távozzanak a foglalkozás végén.

Az értelmi fejlődés alapja a mozgás!

A gyermekek stresszoldó, relaxációs (progresszív relaxáció vagy mesébe épülő vizualizáció), agyféltekék működését összehangoló, finommotorikát trenírozó, lazító gyakorlatokat sajátítanak el a trénertől. A módszer erősíti a gyermekek ritmus- és egyensúlyérzékét, valamint segíti a rugalmasabbá válást.

Egyéni foglalkozások alkalmával – amennyiben indokolt, – a gyermek elsajátítja a primitív reflexek kioltásához szükséges mozgássort is. Gyakran előfordul, hogy a gyermek házi feladatot is kap. Célszerű az 5-10 perces feladatot minden nap elvégezni a tartós eredmény érdekében. Ilyenkor kérjük a szülők segítségét. Kisebb gyermeknék azért, hogy vele együtt, neki segítve végezzék a mozgást. Nagyobb gyermeknél azért, hogy legyen egy napi kontroll.

Programtípusok

HETI FOGLALKOZÁS

Egy tanéven keresztül, heti rendszerességgel megtartott egyéni vagy csoportfoglalkozás. Itt tanulhatja meg a gyermek a legtöbb trükköt.  Az egyes foglalkozáson más-más gyakorlatokkal és ismétlésekkel teszi a foglalkozásvezető érdekessé az órát, mindezt játékos keretek között. A gyakorlatok egymásra épülnek, így a tanév folyamán érdemes minden alkalommal jelen lenni, hogy ne maradjon le a gyermek. Az órákon végzünk stresszoldó, beindító, fejlesztő, nagymozgásos és lazító gyakorlatokat, majd lezárjuk a foglalkozást egy stresszoldó meditációval.

Egyéni foglalkozások alkalmával gyakran a szülőket is bevonjuk a feladatokba. A gyermekek kaphatnak otthoni mozgást is (5-10 perc), amit a szülők kontrollálnak, illetve a gyermeket segítve, vele együtt végzik a gyakorlatokat.  Amennyiben nincs meg a szülői támogatás, a foglalkozások hatékonysága nem garantálható.

  • heti 1x 45 perc

  • Egyéni vagy csoportos (max. 10 fő)

  • 6-14 éves gyermekek számára ajánlott

NYÁRI TÁBOR

Mit nyújt, mi várható:

– játékos foglalkozások

– rajzolás és finommotorikát segítő gyakorlatok

– önismeretet fejlesztő játékok

– önbizalom növelő gyakorlatok

– stressz- és feszültségoldó gyakorlatok

– szabadtéri mozgásos játékok

– mesék, meditációk

Ami mindenképpen várható: vidámság, jókedv, elismerés

A gyakorlatok egy részéről a gyermekek munkafüzetet kapnak, amit természetesen az addig készített munkákkal a tábor végén haza is vihetnek, így otthon is használhatják a gyakorlatokat szükség szerint.

  • Hétfő – Péntek: 8.00 – 12.00

  • Csoportos

  • 6-14 éves gyermekek számára ajánlott

Keressen minket elérhetőségeinken!